Scroll Top

Låna pengar trots betalningsanmärkning – Vi guidar dig

Har en betalningsanmärking registrerats på dig? Detta behöver du veta!

En betalningsanmärkning registreras varje gång någon misskött sina återbetalningar. Ibland händer det när ett beslut om skuldsanering fattas – men det kan även hända över något så “oskyldigt” som att du glömde betala dina fakturor innan du åkte iväg på semester. När du väl fått den, sitter den kvar – i vissa fall i upp till 3 år efter det att skulden betalats.

Vill du låna pengar kan betalningsanmärkningen vara hindret på vägen. Långivaren ser den för det den är: ett tecken på att du tidigare inte betalat tillbaka dina skulder. Risken att de inte får tillbaka sina pengar om de lånar till dig anses därmed vara högre. 

Går det att låna pengar trots betalningsanmärkning?

Svaret är ja, men det är lite svårt. Det finns allt fler banker och långivare som godkänner ett visst antal betalningsanmärkningar. Logiken bakom detta resonemang är att tidigare synder ska stanna i det förflutna. 

Det som avgör huruvida du kommer att betala tillbaka dina skulder är inte någon olycklig händelse från i fjol. Det har snarare att göra med hur dina finanser ser ut idag, och det är detta långivaren tittar på när de undersöker din kreditprövning.

Så gör du för att ansöka om lån med betalningsanmärkning

  1. Hitta en låneförmedlare som har avtal med långivare som godkänner anmärkningar.
  2. Fyll i ansökningsformuläret med dina relevanta uppgifter.
  3. Jämför de olika långivarnas erbjudanden.
  4. Välj det som är fördelaktigast för din situation, och skriv på låneavtal.
  5. Sköt dina återbetalningar ordentligt för att slippa fler anmärkningar.

Ett råd och en varning

Risken för långivaren är högre när det lånas pengar till någon som inte skött sina återbetalningar förut. Denna risk kommer att kosta extra pengar för dig som låntagare i och med att räntan på dessa lån är högre. Vissa lån klassas till och med som högkostnadskrediter: lån där räntan överstiger 30 % av lånesumman. 

Innan du beslutar dig för att ta ett sådant lån, måste du göra en noggrann uträkning: har du råd att betala tillbaka lånet utan att hamna i större ekonomiska svårigheter? Betala av högkostnadskrediter snabbt för att slippa extra höga kostnader.

När kan man låna pengar trots betalningsanmärkning?

Du vet bättre än någon annan hur dina finanser ser ut och varför du fick den där första anmärkningen. Vet du med dig att det berodde på slarv eller glömska, är ett lån trots betalningsanmärkning din chans att hävda dig och bevisa att du vanligtvis hanterar dina återbetalningsskyldigheter på ett ansvarsfullt sätt. 

Jämför bästa privatlånet

Om siffrorna går ihop när du gör din kvar-att-leva-på-kalkyl och du kan se svart på vitt att du faktiskt kommer att kunna betala tillbaka lånet: kör hårt! Ställ gärna in en påminnelse på mobilen för att slippa ännu en vandring genom glömskans oförlåtande land.

När ska man låta bli att låna med betalningsanmärkning?

Du kanske fick din anmärkning för att pengarna tog slut innan alla räkningarna hade betalats färdigt. Har din situation ändrats sedan dess? Om inte, är det inte en bra idé att ta ett nytt lån. Det kommer endast att skicka dig djupare in i en nedgående spiral av ekonomiska svårigheter, dålig kreditvärdighet och stress. 

Är du i akut behov av en summa pengar? Då är det lättast – och säkrast! – för dig att ta ett pantlån. Värdesaken agerar som säkerhet för lånet. Du får låna den summa du behöver. Ifall lönen inte räcker till återbetalningen, kommer långivaren att sälja din pant och använda pengarna för att täcka skulden. Du slipper samla på dig betalningsanmärkningar och din skuld går inte till Kronofogden. Vissa långivare tar inte ens kreditupplysning på dig när du ansöker om lån!

Låneförmedlare
Ränta
Lånebelopp
Svarstid ansökan
Ansök
advisa privatlån 2.95 – 26.05% 5 000 – 600 000 kr 1 minut Ansök och få svar direkt
2.95 – 29.5% 5 000 – 600 000 kr 2-3 minuter Ansök och få svar direkt
Ränta från 3,95% 10 000 kr – 300 000 kr 3 minuter Ansök och få svar direkt
2.90 – 29.90% 10 000 – 600 000 kr 1 minut Ansök och få svar direkt
lendo samla lån 2.95 – 29.95% 10 000 – 600 000 kr 2 minuter Ansök och få svar direkt

Leave a comment