Scroll Top

Bästa blancolånet till dina behov – Dessa alternativ finns

Bästa blancolånet till dina behov - Dessa alternativ finns

Det är inte alla gånger som plånboken och behoven håller jämna steg. Både när det handlar om inköp och saker som större bilreparationer eller andra mindre roliga saker kan du behöva kontanter relativt snabbt. Om vissa saker i hushållet, som spis eller kylskåp, behagar ta evig semester går det antagligen inte att le vänligt och börja spara för att sedan kunna köpa nytt ett halvår senare. När kamremmen på bilen som är enda transportmedel till arbete och matbutik lägger ner behövs åtgärder snabbt.

Andra gånger är det mindre dramatik inblandat när behoven av pengar uppstår. Kanske vill du ta chansen när soffgruppen du gärna vill ha plötsligt finns att köpa till nedsatt pris. Semesterresan blir kanske aldrig billigare än det pris du kan få den för nu och ska du säkra en plats måste du boka snart. Vissa åtgärder måste utföras. Vissa varor måste handlas. Andra vill du gärna köpa.

Vad är ett blancolån?

Lån fungerar ju generellt väldigt enkelt. Du behöver pengar och någon vill låna ut pengar. Kostnaden du får betala för tjänsten är räntan och när du betalar av på lånesumman är det amorteringen. Tiden det tar att betala av hela lånet bestäms vid lånetillfället. Du bestämmer vilken summa du kan avvara per månad och lånar pengarna. Enkelt och smidigt. Sedan finns det en mängd olika namn för olika typer av lån. Det vi skriver om här kallas för blancolån.

Jämför billigaste privatlånet

Ett blancolån är ett lån där långivaren inte har någon säkerhet. Vad är då en säkerhet? En säkerhet är till exempel en inteckning i en fastighet och då handlar det alltså om huslån. Vid ett blancolån lånar du bara pengar rakt av. Eftersom långivaren då tar en större risk brukar ett blancolån ha högre räntesats och kortare amorteringstid än andra lån.

Till vad kan jag låna med ett blancolån?

När det gäller just blancolån kan du låna till precis vad du vill. Det är själva vitsen! Långivaren har i allmänhet inga krav alls att du redovisar vad pengarna ska gå till. Du väljer om du vill handla någon dyrare present, en semesterresa eller om du vill förvara pengar i byrålådan. 

När det gäller långivare som ger blancolån finns det givetvis en rad olika erbjudanden. Kraven på dig som lånar skiljer sig också åt en hel del. Vissa långivare vill att du har en fast anställning eller att du inte har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Andra lägger ingen stor vikt vid sådant. Amorteringstid och räntesats varierar också stort och det är därför väl värt att leta runt och tänka efter innan du bestämmer dig.

Att hitta rätt bland långivare

För dig som låntagare är det flera saker att tänka på. Först och främst behöver du förstås försäkra dig om att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Du vet antagligen på ett ungefär hur mycket pengar du har att röra dig med varje månad, liksom hur mycket utgifter du normalt har. Hur kommer din ekonomi att fungera med ditt blancolån?

När du konstaterat att din budget tål ett lån är arbetet ändå inte klart. Nu behöver du hitta den bästa kreditgivaren. Vad letar man efter? En bra idé är att lista en rad olika långivare och läsa på om vilka villkor de erbjuder för ditt lån. Hur mycket vill de låna dig? Hur hög kommer din ränta att bli? Hur lång amorteringstid erbjuder man och hur hög blir den effektiva räntan?

Alla dessa faktorer påverkar den summa du kommer ha att betala per månad tills hela ditt lån är återbetalt. Effektiv ränta är en intressant siffra som många missar. Där räknas även kostnaden du får för avgifter och annat in. Ränta är alltid lägre än effektiv ränta så se till att jämföra även den siffran. En kortare återbetalningstid innebär också en lägre totalkostnad för ett lån.

En bra och seriös långivare ger inga oklara eller krångliga och svårtydda besked om ditt blancolån. Det ska gå lätt att förstå vad du får låna och vad du ska betala tillbaka. Lite research ger dig de bästa förutsättningarna för att få ett bra och välbehövligt blancolån.

Låneförmedlare
Ränta
Lånebelopp
Svarstid ansökan
Ansök
advisa privatlån 2.95 – 26.05% 5 000 – 600 000 kr 1 minut Ansök och få svar direkt
2.95 – 29.5% 5 000 – 600 000 kr 2-3 minuter Ansök och få svar direkt
Ränta från 3,95% 10 000 kr – 300 000 kr 3 minuter Ansök och få svar direkt
2.90 – 29.90% 10 000 – 600 000 kr 1 minut Ansök och få svar direkt
lendo samla lån 2.95 – 29.95% 10 000 – 600 000 kr 2 minuter Ansök och få svar direkt

Leave a comment