You are here:-, Tips & guider-Så gör man en back-up på Android och återställer telefonen

Så gör man en back-up på Android och återställer telefonen

Hur du kan rädda din information från att för evigt försvinna

Ibland kommer det upp påminnelser på mobilen: Vill du säkerhetsspara din information? Ofta händer det precis när du är mitt uppe i något annat – och resultatet blir förstås att du ignorerar varningen. I bästa fall tänker du att du ska göra det senare när du får tid, i värsta fall blir du sur på telefonen som alltid ska hålla på och bråka med sina eviga uppdateringar. Men det finns en bra orsak bakom påminnelserna: om det händer något med din telefon, hur ska du då kunna skydda din information? Och vem har inte rikligt med data på mobilen? Vare sig det handlar om det där superviktiga dokumentet till jobbet eller det enda kortet på katten som blev riktigt bra, är sanningen att du sparat det på din mobil just därför att du behöver och värderar det. Och därför bör du också vidta vissa (ganska enkla) åtgärder för att skydda denna information inför eventuella tråkigheter.

Android Backup Service: Enkelt och säkert

De enheter som använder sig av operativsystemet Android kan säkerhetskopieras via Android Backup Service, en gratistjänst som låter dig spara den data du behöver och sedan föra över den till en ny enhet ifall du skulle råka tappa bort den gamla. Det är superenkelt att använda:

  1. Öppna Inställningar på din telefon.
  2. Tryck på Säkerhetskopiering och återställning.
  3. Öppna Säkerhetskopiera data och aktivera det.

Det är bra att veta att du som behöver det kan välja att skapa olika konton för att hålla ordning på – och ytterligare skydda – dina säkerhetskopior. Så här gör du:

  1. Öppna appen Inställningar.
  2. Klicka på Säkerhetskopiering och återställning.
  3. Välj Konto för säkerhetskopiering: Lägg till konto.
  4. Bekräfta mobilens lösenord.
  5. Logga in på kontot du vill aktivera.
  6. För att växla mellan konton, väljer du bara kontot du vill ha under fliken Konto för säkerhetskopiering.

Vilken information sparas i en säkerhetskopia? 

Meningen är ju att du ska kunna komma åt allt det du hade på din gamla mobil via en ny enhet. Därför sparas följande:

  • Ditt trådlösa nätverk och lösenord
  • Inställningarna för Gmail och Google Calendar
  • Alla de appar du installerat via Google Play
  • Dina skärminställningar
  • Datum, tid, språk och inmatningsinställningar
  • Startskärmens bakgrund
  • Data från tredje parts-appar och deras inställningar.

Ett varaktigt fotoalbum

För att garantera att inga av dina bilder går förlorade, kan du aktivera automatisk säkerhetskopiering. Så här gör du:

  1. Öppna Google Foto-appen och klicka på menyikonen som du hittar längst upp till vänster.
  2. Öppna Inställningar och välj Säkerhetskopiera och synkronisera.
  3. Välj Aktivera.

På Google Drive får du 15 GB kostnadsfritt lagringsutrymme. Vill du att det ska räcka längre kan du välja att komprimera dina bilder innan du sparar dem. Annars kan du välja att köpa extra utrymme.

Dags att återställa din telefon

När det blir dags att skaffa en ny lur – för att den gamla slutat funka, gått sönder, blivit borttappad eller helt enkelt utdaterad – gäller det att veta hur du kan föra över all den data du behöver. Så här gör du:

  1. Gå in på Inställningar, och välj Konton.
  2. Välj Google, och klicka på ditt konto.
  3. Märk för alla rutorna.
  4. Klicka på Meny-knappen, och välj Synk. nu. Din information kommer att föras över till din nya mobil på ett kick.

Det tar endast några minuter att göra en backup på din Android-enhet, men det är värt det. På så sätt garanterar du att den värdefulla information du har sparat verkligen finns där när du behöver den, oavsett vad som än kan hända med din fysiska telefon.

By | 2017-07-28T11:33:57+01:00 juli 28th, 2017|Categories: Mobiltelefoni, Tips & guider|0 kommentarer

About the Author:

Lämna en kommentar