You are here:--De bästa streamingtjänsterna

De bästa streamingtjänsterna

Vilket bolag vänder du dig till när du vill kolla på film? 

En mysig familjekväll genom årtionden: familjen satt samlad runt brasan. De samtalade om olika intressanta händelser, kanske åt någonting eller bara gladde sig åt att få vara tillsammans. Sedan kom det skrivna ordet – man satt där i sin mysiga lya medan vintervindarna ylade utanför och drömde sig bort till fjärran land, kanske någon läste högt för de andra… TV:n kom, och man satte på den med spänning: vad skulle de visa idag? Det fanns ju till och med två olika kanaler att välja mellan!

Tiderna förändras och tekniken går framåt, men mönstret förblir detsamma: det finns få saker som är mysigare än en softkväll med familj eller vänner framför TV:n. Utbudet är dock större: tack vare dagens streamingtjänster är du inte bunden till kanalens egen programmering, utan kan titta på vad du vill, när du vill och så länge du orkar. Det gäller bara att hitta den tjänst som är snabbast och mest prisvärt. Här kan du läsa om vilka streamingtjänster som är populärast i Sverige, samt hur du kan avgöra vilken som kommer att låta dig och din familj njuta av er softkväll på bästa sätt.

Hetaste streamingtjänsterna just nu

Enligt en studie som bygger på 2259 intervjuer har man fått fram följande fakta om den svenska befolkningens smak när det gäller streamingtjänster:

  1. Först på listan står Netflix. Varumärket är idag nästan synonymt med hela streamingupplevelsen, och namnet har även tagits upp i vissa talesätt. Tjänsten är perfekt för dig som gillar att strötitta, samt både för att uppleva gamla favoritserier på nytt och fastna för nya.
  2. ViaPlay är den svenska jätten som går tätt i hälarna på Netflix. Det är en stabil tjänst med många populära offlinemöjligheter. Du kan välja mellan filmer och tv-serier, och ViaPlay har även gott om material som är exklusivt för streamingtjänsten. För att ladda ner något som du vill kolla på senare, behöver du bara dra i reglaget på den film eller serie du valt. Denna kommer att sparas på din telefon eller platta i 30 dagar, så du kan titta på den till exempel när du sitter på bussen.
  3. På tredje plats kommer HBO Nordic. Tjänsten är populär tack vare sitt breda utbud av filmer och serier och sin enkla sökfunktion, men menyerna och tekniken känns lite föråldrade.
  4. C More inkluderar möjligheten att streama TV-kanaler, men saknar offlinemöjligheter och exklusiva serier. Detta gör att den inte riktigt kan konkurrera med storspelarna, men navigeringen är enkel och för detta får den många pluspoäng av sina användare.
  5. Amazon Prime Video kommer på sista plats – tjänsten har ännu inte översatts till svenska, och utbudet innehåller inte så många nya filmer. Det finns väldigt få alternativ för barn, och sökfunktionen är inte alls omfattande, så det blir svårt att hitta det man letar efter. Trots detta används tjänsten av många tack vare det breda utbudet av gamla klassiker och det låga priset – Prime är nämligen den billigaste aktören på marknaden.

Så mycket kostar streamingtjänsterna

Du som ska välja streamingtjänst kanske tänker bland annat på hur väl denna passar in i din budget. Prislistan lyder som följer:

  • Netflix: 99 SEK i månaden.
  • ViaPlay: 99 SEK i månaden.
  • HBO Nordic: 89 SEK i månaden.
  • C More: 99 SEK för serier och filmer, utöver abonnemang för sport.
  • Amazon Prime: 30 SEK i månaden de första 6 månaderna, därefter 60 SEK i månaden.
By | 2017-07-05T15:46:13+02:00 juli 5th, 2017|Categories: Tips & guider|0 kommentarer

About the Author:

Lämna en kommentar